Ny nordisk mad består kun som niche
25 november 2014

KORT NYT FRA DANMARK

Konceptet ny nordisk mad har nu 10 år på bagen, og derfor har forskere fra Aarhus Universitet sat sig for at undersøge, om befolkningen har taget det til sig.

Ifølge forskernes undersøgelse ser de fleste ny nordisk mad som en niche, og forskerne konkluderer, at det på længere sigt vil udvikle sig til, at ny nordisk mad bare er mad. Det konkluderer forskerne i en ny undersøgelse, skriver Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug, DCA, i pressemeddelse.

»Ny nordisk mad vil på længere sigt bare være mad, hvor en stigende del af forbrugerne og fødevarevirksomhederne vil have fokus på det værdi- og kompetencesæt, der ligger bag, men i mindre grad præsentere disse som ny nordiske,« siger forskerne til DCA.

Forskerne har til deres undersøgelse lavet en række interviews inden for den danske fødevarebranche. De blev blandt andet bedt om at vurdere, om værdierne og kompetencerne, der er ligger bag ny nordisk mad, medvirker til at skabe en oplevelse for deres kunder og giver et økonomisk afkast.

De fleste svarede ifølge pressemeddelelsen, at ny nordisk mad er meget nichepræget og kun få har taget det til sig. 

Læs også: 

Ny Nordisk Hverdagsmad er kun lige så sund som al anden sund mad

Nedtur for millionprojekt: Vi gider ikke lave Ny Nordisk mad

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

aml

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.