Ny hypnose-app behandler eksamensangst
09 maj 2012

En ingeniørstuderende fra Ingeniørhøjskolen under Aarhus Universitet har udviklet en hypnoseapp, der skal hjælpe medstuderende i hele landet med at få styr på eksamensangsten. Den kan fungere som et reelt alternativ til medicinsk behandling, vurderer en ekspert.

I Danmark benytter elever og studerende sig i stigende grad af betablokkere og anden medicin, inden de skal til eksamen. De gør det fordi, den almindelige nervøsitet bliver til en belastende angst, der virker lammende på præstationsevnen.

»Jeg har oplevet eksamensangst hos flere af mine studiekammerater. De kan have det dårligt i flere uger op til en eksamen med udtalte symptomer som koncentrationsbesvær, hjertebanken og svedeture,« siger Thomas K. Clemensen, ingeniørstuderende ved Aarhus Universitet.

Han har i samarbejde med en privatpraktiserende psykiater udviklet en applikation til smartphones med fire forskellige hypnosesessioner, der skal få bugt med angsten op til eksamener.

Betablokkere påvirker kroppens betareceptorer og dæmper de fysiske symptomer på eksamensangst som for eksempel hjertebanken og rysten på hænderne. Hypnose virker ved at ændre tankemønstre, og det er en stærkt undervurderet behandlingsform, mener Leif Vedel Sørensen, som er privatpraktiserende psykiater hos Kognitivklinikken i Aarhus.

»Hypnose er et simpelt og meget effektivt redskab til at styre eksamensangst. I rigtig mange tilfælde kan det fuldstændig erstatte medicinsk behandling.«

Leif Vedel Sørensen har beskæftiget sig med behandling af eksamensangst i mere end ti år og står bag indtalingen af lydfiler med hypnosesessionerne til app’en.

Læs også på Videnskab.dk:

Hypnose gør det lettere at multitaske

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.