Ny biobank skal løse juridiske og etiske problemer
Kilde: 
01 oktober 2013

KORT NYT FRA DANSKE UNIVERSITETER:

På Københavns Universitet er en gruppe forskere gået sammen om at skabe en ny biobank, som de kalder  ’Global genes, local concerns’

Det skriver Københavns Universitet i en pressemeddelelse.

Forskere er gået sammen på tværs af forskellige fag inden for naturvidenskab, sundhedsvidenskab, humaniora og retsvidenskab, og ifølge pressemeddelelsen skal deres genprojekt ud over at bidrage til den medicinske forskning, også skal skabe ny viden om juridiske og etiske aspekter ved biobanker.

»Vævsprøver i biobanker kommer ofte fra donorer overalt i verden. Det skaber en masse juridiske og etiske problemer, som det er nødvendigt at forholde sig til« siger projektleder og juraprofessor Jens Schovsbo i pressemeddelelsen.

Ifølge pressemeddelelsen kan de etiske problematikker ved biobanker for eksempel være spørgsmål som hvordan man håndterer donorers krav om anonymitet, eller hvordan man sikrer at en vævsdoner fra Pakistan - hvor en stor del af befolkningen ikke kan læse og skrive - er informeret om sine rettigheder.
 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
lb

LÆS OGSÅ:

Biobank skal rumme hele Danmarks befolkning

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.