Neandertalerne forsøgte at få deres børn til at spise grøntsager
Kilde: 
30 juni 2014

KORT NYT FRA UDLANDET

»Spis dine grøntsager, så bliver du stor og stærk!«

Børn hører det hver dag ved middagstid. Grøntsager er sunde, og derfor nytter det ikke noget, at de bliver efterladt på tallerkenen. Men den velkendte forældre-tale er ikke et nyt fænomen.

Tværtimod viser ny forskning, at Neandertalerne muligvis har givet den præcis samme tale til deres børn. Det skriver Voice of America

Forskere fra MIT og University La Laguna I Spanien har analyseret 50.000 år gamle afføringsprøver fra Neandertalere, og prøverne indikerer, at vores forfædre spiste både planter, bær og nødder. 

»Opdagelsen er vigtig, fordi den gør det lettere for os at forstå, hvordan menneskeheden har formået at dominere planeten, på den måde, vi gør. Der har en forbedret ernæring over tid haft en stor indflydelse,« siger Roger Summons, der er professor i Geobiologi på MIT, og som har deltaget i forskningsprojektet.

Tidligere studier har forsøgt at undersøge Neandertalernes kost, men der har resultaterne ikke været lige så sigende, som i det nye forskningsprojekt. Tidligere har man fundet ud af, at Neandertalernes knoglestruktur viste, at vores forfædre skulle have foretrukket at spise grise frem for køer.  

Læs også

Sex med neandtalere gjorde europæere fede

Hvor meget neandertaler er du?

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

esh

Af Nyhedsvagt /redaktionen

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.