Naturlig komælk beskytter mod astma
Kilde: 
01 februar 2016

KORT NYT FRA UDLANDET:

Det høje indhold af fedt og omega-3-fedtsyrer i frisk, ubearbejdet komælk kan blandt andet hjælpe med til at beskytte børn mod at udvikle astma. Det fortæller forskere fra blandt Dr. von Hauner Children's Hospital i Tyskland ifølge ScienceDaily.com.

Børn, der drukket ubehandlet komælk indtil seksårsalderen har nemlig mindre sandsynlighed for at udvikle astma end børn, der drikker komælk, der er blevet pasteuriseret, homogeniseret, eller som har et lavt fedtindhold. 

Det konkluderer forskerne i et studie i tidsskriftet The Journal of Allergy and Clinical Immunology.

»Effekten kan til dels forklares ved det samlet højere fedtindhold og det højere niveau af omega-3-fedtsyrer, der findes i gårdmælk,« siger Tabea Brick, der er tilknyttet Dr. von Hauner Children's Hospital og Ludwig-Maximilians-Universität, til ScienceDaily.com.

Kroppen kan ikke selv producere omega-3-fedtsyrer, selvom de er afgørende for vores sundhed. Derfor er det afgørende, at mennesker får en tilstrækkelig mængde omega-3-fedtsyrer igennem kosten. 

Forskerne mener, at omega-3-fedtsyrer har adskillige gode sundhedsmæssige effekter.

»For eksempel er de kendt for at fungere som forløbere for dannelsen af antiinflammatoriske stoffer,« fortæller Tabea Bick til ScienceDaily.com.

Læs også:

Forskerne aner ikke, om mælk er usundt

Derfor beskytter landlivet mod allergisk astma

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

on

 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.