Nanoteknologi vil booste computernes ydeevne
Kilde: 
19 juni 2013

Moores lov om, at antallet af transistorer på et integreret kredsløb fordobles ca. hvert andet år og dermed resulterer i stadig mere potent hardware, har det fint. Og loven fra 1965, der er opkaldt efter Intel-medgrundlægger Gordon E. Moore, ser ikke ud til at blive knækket foreløbig. I høj grad takket være udviklingen på det nanoteknologiske område.

Det kunne Kelin Kuhn, Director of Advanced Device Technology fra netop Intel, fortælle om under sit indlæg på en session om nanoelektronik og fotonik på den internationale messe Nanoforum 2013 i Dublin, skriver ing.dk.

»'Moores lov får snart en ende.' Jeg minder folk om, at da jeg fik min ph.d. i 1985, sagde man det samme,« lød det fra Kelin Kuhn.

Hun gjorde opmærksom på, at det loftet for antallet af transistorer, som man mente, at udviklingen ville støde hovedet imod, viste sig at være mange gange ved siden af.

»Lyt ikke til folk, der forsøger at forudsige fremtiden. Vi er langt bedre til at løse disse problemer, end vi tror, at vi er,« sagde Kelin Kuhn.

Herefter oplistede hun forskellige nanoteknologiske retninger inden for chipproduktion, der kan være med til at holde liv i Moores lov i årene fremover. Herunder spintronics, TFETS (Tunnel field-effect transistors) og vertikalt chip design, hvor nanolag lægges oven på hinanden, så det er muligt at udnytte unikke egenskaber ved hvert lag i det samlede produkt.

Hun sluttede af med at nævne et forskningsprojekt, der har skabt en transistor på et atom som eksempel på, hvordan nanoteknologi ifølge hende kommer til at holde liv i den gamle tese.

LÆS OGSÅ: Kvantefysikere vil revolutionere informationssamfundet

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.