Nærdødsoplevelser ændrer dit liv
Kilde: 
10 april 2013

Nærdødsoplevelser ændrer folks liv. De føles mere virkelige end den ’normale’ virkelighed og giver derfor nogle helt nye perspektiver på tilværelsen. Det viser et nyt forskningsprojekt, ifølge Livescience.com.

Det er belgiske hjerneforskere, der har undersøgt det mystiske dødsfænomen ved at uddele spørgeskemaer til folk, der har overlevet en nærdødsoplevelse. Deres opdagelse var ganske opsigtsvækkende.

Nogle nærdøde ser et klart hvidt lys. Andre hilser på afdøde kære, som fortæller, at det endnu ikke er tid til at forlade Jorden. Undersøgelsen viste, at den slags oplevelser er så stærke, intense og virkelige, at de får folk til at ændre adfærd.

»Oplevelsen forandrer folk for altid. De fortæller, at oplevelserne har gjort dem mere empatiske, de har skiftet arbejde, de er mere optaget af at give til andre mennesker, og de vil redde planeten,« siger Vanessa Charland-Verville, neuropsykolog i Coma Science Group ved University of Liege, Belgien til livescience.com.

Vil også undersøge hjernen

Forskerholdet gav spørgeskemaer til:

  • Otte mennesker, der har overlevet et koma og haft en nærdødsoplevelse.
     
  • Seks, der kunne huske, at de havde ligget i koma, men ingen erindring havde om nærdødsoplevelser.
     
  • Syv, som hverken havde erindring om deres koma eller en nærdødsoplevelse.
     
  • 18 mennesker, som hverken havde været i koma eller nærdøde.

De mennesker, som havde haft nærdødsoplevelserne, havde også et andet syn på verden og livet. Forskernes næste skridt bliver at undersøge de menneskers hjerner.

»Hvis oplevelserne har ændret folks liv, må de også have ændret deres hjernefunktioner,« siger Vanessa Charland-Verville.

Det anslås, at omkring 5 procent af verdens befolkning har haft en nærdødsoplevelse. Der er derfor mulighed for at lave lignende studier, der er større end det belgiske – som forskerne godt vil have bakket op af ekstra undersøgelser.

LÆS OGSÅ: Videnskaben forklarer nærdødsoplevelser
 

 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.