Myte om sædsøgende danske kvinder knust
Kilde: 
08 april 2015

KORT NYT FRA DANMARK:

Du har måske fået indtryk af, at single-kvinder med ønske om at få barn med donorsæd – altså uden selv at have mødt sædens ejermand – enten har en uheldig baggrund eller har et lidt forskruet syn på, hvad det vil sige at være mor.

Den myte hamrer ny dansk forskning en pæl igennem ifølge Science20.com, der blandt andet bygger sin omtale på en pressemeddelelse fra udgiveren Wiley.

En undersøgelse af 311 danske kvinder viser ifølge Science20.com, at de fleste single-kvinder:

  • ville have foretrukket at få et barn sammen med en mand, men mener, at de har nået en alder, hvor de må kigge på andre løsninger, hvis de skal være sikre på at få et barn (de var i gennemsnit 3,5 år ældre end undersøgelsens samlevende kvinder, der ønskede hjælp til at få barn)
     
  • har samme sociodemografiske baggrund som samlevende kvinder, samt at de i øvrigt
     
  • har samme syn på det at være mor som kvinder, der lever i et forhold.

”Det er normalt i det danske samfund med forskellige typer familier, men data fra vores studie viser, at single-kvindernes oprindelige drøm var at skabe en traditionel familie,” siger Maria Salomon, projektleder og sygeplejerske på Rigshospitalets fertilitetsklinik og førsteforfatter på den videnskabelige artikel.

85 procent af single-kvinderne berettede i spørgeskemaer, at de ønskede at finde en mand, efter de havde født deres barn.

Artiklen er udgivet i tidsskriftet Acta Obstetricia et Gynecologica Scandinavica og kan måske – ifølge pressemeddelelsen – være med til at ødelægge billedet af, at single-mødre er dårligere mødre end kvinder i forhold, der ønsker at få barn.

'Sociodemographic characteristics and attitudes towards motherhood among single women compared with cohabiting women treated with donor semen – a Danish multicenter study', Acta Obstetricia et Gynecologica Scandinavica, DOI: 10.1111/aogs.12619

Læs også:

Singler er lige så tilfredse som folk i parforhold

De Unge Mødre tryllebinder de veluddannede

Single kvinder kigger længere

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.