Mysteriet om havskildpaddernes ’tabte år’ er ved at blive løst
Kilde: 
05 marts 2014

KORT NYT FRA UDLANDET 

De truede havskildpadder har en årrække i deres liv, hvor forskere ikke ved, hvor de svømmer hen, og hvordan de klarer sig i havet.

Ved hjælp af et sporingsapparat, som havskildpadder ud for Floridas kyst har fået på, har forskere fra Amerika fået nye oplysninger om skildpaddernes ’tabte år’. Det skriver Phys.org.

»Det interessante er, at vi får det første kig på den tidlige adfærd og bevægelser af unge havskildpadder i naturen,« siger Kate Mansfield biolog på University of Central Florida, der har ledt forskningsprojektet til Phys.org.

Forskerne har observeret 17 havskildpadders færden i 27 til 220 dage i det åbne hav.  Forskerne fandt ifølge Phys.org ud af, at de små havskildpadder opholder sig meget i vandoverfladen for at få energi fra solen.

Derudover fandt forskerne ud af, at havskildpadderne ikke nødvendigvis bliver i de subtropiske-havstrømme ved Nordamerika.

»Med disse observationer af havskildpadderne i deres naturlige miljø, er vi i stand til at revurdere de eksisterende hypoteser om havskildpaddernes tidlige liv. Denne viden kan være med til at give en bedre beskyttelse af de truede skildpadder,« siger Kate Mansfield til Phys.org.

Studiet er publiceret i tidsskriftet Proceedings of the Royal Society. 

Læs også: 

Sådan finder havskildpadder vej

Truet havskildpadde har kun én sexpartner

Skildpadder kan høre under vand

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

aml

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.