Muskuløse mænd er mere sexistiske
Kilde: 
27 juni 2012

Mænd, der går op i at være muskuløse, er markant mere tilbøjelige til også at være sexister. Det viser ny forskning fra Virén Swarmi fra det engelske University of Westminister. Forskingen er netop blevet offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Psycology of Men and Masculinity.

Den opsigtsvækkende konklusion kommer efter, Virén Swarmi uddelte spørgseskemaer til en gruppe af 327 heteroseksuelle britiske mænd. De fleste var hvide, og 38,5 procent var singler. 31,2 procent var i et forhold, og 23,9 procent var gifte.

Undersøgelserne målte deltagernes ønske om få en mere muskuløs krop og kædede ønsket sammen med holdningen til kvinder.

Og her viste det sig, at de mænd, der viste mest interesse i at være muskuløse også var mere tilbøjelige end andre til at score højere på sexistiske overbevisninger som fjendtlighed mod og objektivisering af kvinder.

»Vi tror, at mænd, der har undertrykkende holdninger til kvinder og ligestilling mellem kønnene også mere tilbøjelige til at abonnere på de traditionelle stereotyper for maskulinitet, der omfatter muskuløs fysik,« udtaler Virén Swarmi til Livescience.

Læs også: Gruppe-terapi giver bedre sex

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.