Multitasking ændrer hjernen
Kilde: 
25 september 2014
KORT NYT FRA UDLANDET 

Bærbaren er tændt, hvor du tjekker mails, mens du ud af øjenkrogen ser Hammerslag på dit fjernsyn. De fleste kan godt have gang i flere ting på samme tid, men nu viser et nyt studie, at brugen af mange elektroniske enheder på én gang ændrer hjernens struktur. Det skriver Medicaldaily.com.

Forskerne bag studiet har fundet ud af, at mængden af grå substans mindskes i hjernen, når man for eksempel hører musik, mens man skriver en opgave. 

Grå substans er betegnelsen for en type væv i centralnervesystemet. 

»Medie-multitasking bliver mere og mere udbredt i vores liv i dag, og der er en større bekymring i forhold til påvirkningen i vores hjerne og sociale adfærd. Vores studie er det første, der afslører et link mellem medie-multitasking og hjernestruktur,« siger Kepkee Loh, der er en af forskerne bag studiet fra University of Sussex, til Medicaldaily.com.

Forskerne har ifølge Medicaldaily.com lavet hjerneskanning af 75 voksne, som også har udfyldt et spørgeskema om deres brug af medieteknologi. Dem, der brugte et større antal enheder, havde ifølge forskerne en mindre mængde grå substans i den region af hjernen, der er sat i forbindelse med kognitiv og følelsesmæssig bearbejdning. 

Studiet er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Plos One. 

Læs også: 

Hemmeligheden bag multitasking afsløret

Mænd bedre end kvinder til at multitaske

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

aml

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.