Motion på arbejdspladsen nedsætter smerter og øger muskelstyrke og udholdenhed
08 juni 2015

KORT NYT FRA DANMARK:

Et studie udført af forskere ved Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø konkluderer, at kontormedarbejdere kan opleve markant færre smerter i nakke og skuldre, bedre udholdenhed og øget muskelstyrke, hvis de udfører målrettet styrketræning i arbejdstiden. Det skriver forskningscentret i en pressemedelelse.

Resultaterne viste, at kontormedarbejderne havde gavn af træningen uanset, om træningen fandt sted i korte intervaller flere gange om ugen eller i én intensiv træning en enkelt gang om ugen.

Smerterne i nakke og skuldre blev nedsat med omkring 50 procent, muskelstyrken øget i gennemsnit knapt 9 procent og deres udholdenhed med i gennemsnit knap 25 procent i forhold til kollegaer, som ikke udførte træningen.

»Resultaterne viser, at der er mulighed for utrolig stor fleksibilitet i træningen uden, at det går ud over den gavnlige effekt hos medarbejderne, og at virksomhederne kan planlægge træningen, så det passer bedst muligt ind deres egne rutiner,« siger professor Lars L. Andersen fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, der ledte undersøgelsen.

Læs også:

Forskere: Du skal stå op i to timer dagligt

Storrumskontorer - forbandelse eller velsignelse?

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.