Motion kan hjælpe mænd med erektionen
Kilde: 
24 marts 2015

KORT NYT FRA UDLANDET

Mænd, der har knas i maskineriet, når der skal hygges under lagnerne, burde måske overveje at motionere. Et ny studie viser nemlig, at mænd, der motionerer mere, har bedre erektion og fungerer bedre seksuelt, uanset etnicitet. Det skriver ScienceDaily.

Studiet havde næsten 300 deltagere, der rapporterede om deres aktivitetsniveau, som forskerne så inddelte i kategorierne stillesiddende, let aktiv, moderat aktiv og meget aktiv. Derudover rapporterede deltagerne også om deres evne til at få erektion, orgasmer, kvaliteten af deres erektion og overordnet seksuelle funktion.

Resultatatet viste, at mænd, der dyrker, hvad der svarer til to timers ugentlig anstrengende motion, for eksempel svømning eller løb, fungerede bedre seksuelt. Omvendt fungerede de, der trænede mindst, dårligst. Andre faktorer, der spiller ind på mænds seksuelle funktionalitet, er blandt andet diabetes, alderdom og rygning.

»Når det kommer til motion, er det forskelligt fra person til person, hvad man har brug for – så det er ikke et endegyldigt svar på, hvor meget man skal motionere. Men vi er sikre på, at lidt motion er bedre end ingen,« siger Stephen Freedland, medforfatter på studiet og leder ved Center for Integrated Research in Cancer and Lifestyle ved Cedars-Sinai Samuel Oschin Comprehensive Cancer Institute and Department of surgery, i en pressemeddelelse.

Studiet er publiceret i det videnskabelige tidsskrift The Journal of Sexual Medicine.

Læs også:

Hvorfor skyder mænd ikke al sæden af, når de får udløsning?

Edderkoppegift giver ufrivillig, smertefuld og langvarig erektion

Derfor vågner du op med ’jern’ på

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

josa

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.