Morgendagens robotter er inspireret af naturen
Kilde: 
28 januar 2013

Hvordan kan en myre, der ledes fra A til B ad en snørklet omvej, finde den korteste vej tilbage til A? Og hvordan kommunikerer stikinsektets seks ben med hinanden, så kroppen ubesværet kravler over den foranliggende fordybning i Madagaskars skovbund?

Naturens gåder er mangfoldige, men kan biologerne løse dem, og kan ingeniørerne efterfølgende omsætte dem til industrielle løsninger, er vejen banet for mere intelligente robotter udstyret med noget, der ligner føle- og høresans, spår lektor på Syddansk Universitet Arne Bilberg ifølge Ing.dk.

»Robotterne er langt hen ad vejen de samme som for 25 år siden, men netop i industrien og inden for velfærdsteknologi vil der i de kommende år ske rigtig meget på robotfronten. Og meget af det vil være inspireret af biologien,« siger Arne Bilberg.

Vi skal dog ikke forvente menneskelignende robotter a la Rutger Hauers replikantpartisan i filmen Blade Runner. Snarere er der tale om, at eksempelvis bedre sensorer - inspireret af insekters fimrehår - ville kunne forsyne industrirobotter med evnen til at udvælge en bestemt møtrik i en kasse med mange forskellige emner.

Læs også på Videnskab.dk: 
Robotflagermus skal være politiets øre
Fremtidens robotter tænker med kroppen

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.