Monobryn eller måne? Generne, der bestemmer din hårpragt, er fundet
Kilde: 
03 marts 2016

KORT NYT FRA UDLANDET:

Nogle mænd har en hårpragt, der minder om den afskyelige snemands, mens andre passer og plejer deres tre små hår i håbet om, at de en dag bliver til et fuldskæg. Men hvorfor er der så stor forskel på vores ansigtsbevoksning?

Engelske forskere har nu fundet nye gener, der bestemmer, om vi får monobryn eller måne. Iblandt de nyfundne gener er desuden det første fund af et gen, der bestemmer mængden af grå hår. Det skriver forskning.no. Resultaterne er udgivet i tidsskriftet Nature Communications.

»Fundet af disse gener har potentielt en retsmedicinsk og en genetisk anvendelse, da vi øger vores viden om, hvordan gener influerer på måden, vi ser ud på,« siger Dr. Kaustubh Adhikari fra University College London, som er en af forskerne bag studiet, ifølge healthcanal.com.

Forskerne analyserede over 6.000 kvinder og mænd fra Latinamerika i deres undersøgelse. Deltagerne blev delt op efter formen og farven på henholdsvis deres hovedhår og deres ansigtshår. Forskerne tog nu blodprøver, så de kunne registrere flere hundredetusinde variationer af de genetiske koder.

Dette resulterede i, at de fandt gener, der både bestemmer tykkelsen på mænds skæg og tykkelsen på dine øjenbryn. De fandt desuden et gen, der styrer, om du kommer til at ligne den hårfagre kunstmaler Frida Kahlo, eller om du slipper for de berømte monobryn.

Læs også:

Derfor opstår ‘nisseskæg’

Hipster-videnskab: Kvinder foretrækker mænd med skæg

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

amo

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.