Moderat alkoholindtag mindsker risiko for hjertesvigt
Kilde: 
20 januar 2015

KORT NYT FRA UDLANDET:

Et amerikansk studie viser, at et alkoholindtag på op til syv genstande om ugen mindsker risikoen for hjertesvigt med 20 procent hos mænd og med 16 procent hos kvinder. Det skriver forskning.no.

»Disse resultater indikerer, at moderat alkoholindtag ikke bidrager til en øget risiko for hjertefejl, og muligvis endda kan være beskyttende. Intet niveau af alkoholindtag blev associeret med en højere risiko for hjertefejl. Dog er svært alkoholindtag bestemt en risikofaktor for dødsfald generelt,« fortæller professor og medforfatter til studiet Scott Solomon i en pressemeddelelse.

Studiet rekrutterede i 1987-1989 mænd og kvinder på mellem 45 og 64 år fra fire forskellige områder i USA. Forskerne mødtes med deltagerne hvert tredje år indtil 2011 for at spørge til deres alkoholforbrug og undersøge dem for hjertesvigt. Resultaterne er publiceret i tidsskriftet European Heart Journal.

Forskerne delte forsøgsdeltagerne op i grupper, der fortalte, at de drak henholdsvis 1 til 7 genstande, 7 til 14 genstande, 14 til 21 genstande og mere end 21 genstande om ugen, foruden afholdsmennesker.

Som man måske kunne forvente, var gruppen med størst dødelighed den gruppe, der drak mere end 21 genstande om ugen.

Til gengæld var det overraskende, at de mennesker, der havde størst risiko for hjertesvigt var dem, som tidligere havde drukket men var holdt op med at drikke igen.

»Dette kunne være relateret til årsagerne til, at de holdt op med at drikke i første omgang, for eksempel fordi de allerede havde udviklet helbredsproblemer, der kunne have givet dem øget risiko for at udvikle hjertesvigt,« forklarer Scott Solomon.

Hjertesvigt er en betegnelse for, at hjertet mister evnen til at pumpe tilstrækkeligt med blod rundt i kroppen.

Læs også:

Sådan lever du længe: Snup en daglig bajer med sidevogn

Nedslående nyt: Moderat indtag af alkohol gavner de færreste

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

on

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.