Mobilstyret spil forvandler ventetid til underholdning
29 juni 2012

Ventetiden før biograffilmen eller optakten til koncerten kan gøres langt mere underholdende med fælles spil på storskærmen, hvor publikum styrer handlingen med deres egne mobiltelefoner. Det foreslår AAU-studerende spiludvikler efter vellykket test i biograf.

Det er 23-årige Alexander Birke fra Nørrebro, der som led i sine medialogi-studier på Aalborg Universitets campus i København har kastet sig over et forsøg på at lade biografgæster, koncertgængere og andre større forsamlinger dyste mod hinanden. Han gør det med spillet ”Space Bugz!”, hvor publikum bruger deres smartphones til at kontrollere hvert sit ruminsekt i et planet-miljø.

Kampen mellem insekterne kan følges oppe på det store lærred, og der er helt bevidst gjort ekstra meget ud af at gøre insekterne så forskellige som muligt, fordi en tidlig version af spillet viste, at det med mange deltagere kunne være et problem at skelne ven fra fjende.

Alexander Birke har flere bud på, hvor konceptet kan bruges:

»Det kan bruges af event-planlæggere, som gerne vil gøre deres biograf-premiere eller koncert mere spændende at komme til. Jeg synes især, at koncerter er interessante, da man ofte står og venter i lang tid, inden koncerten går i gang. Så man kunne lave specialiserede spil til den enkelte event. Det kunne for eksempel også erstatte de traditionelle reklamer i biografen med personaliserede reklamer på folks telefoner, som er mere relevante end at se de samme reklamer fra Haribo og Bacardi, som jeg selv er ved at være godt træt af,« siger Alexander Birke.

Læs også på Videnskab.dk: Menneskerobot på vej til Danmark

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.