Mobilen skal gøre dig klimabevidst
09 februar 2012

En gruppe forskere fra Alexandra-instituttet på Aarhus Universitet skal forske i, hvordan sensorer i vores mobiltelefon kan fungere som samfundsmæssigt godartede sladrehanke, og gøre såvel brugerne som samfundet mere klimabevidste. 

»Der er omkring 10 individuelle sensorer i din smartphone i dag, eksempelvis GPS, lys, lyd, bevægelse og WiFi. De bliver brugt til at tilpasse brugergrænseflade, informationer og reklamer til dig afhængigt af, hvor du nu er. Men de kan også benyttes til at skabe klimabevidsthed,« siger forskningsprojektets leder Professor Kaj Grønbæk, Aarhus Universitet, Institut for Datalogi.

Forskerne kan samle relevante data og bruge dem til at fortælle noget om din klimabelastning, fordi de f.eks. siger noget om, hvordan du transporterer dig – om du går, cykler, kører i bil, eller tog. Med pengene skal vi de næste fire år forske i, hvordan vi kombinerer data fra mobiltelefonen med data fra stationære miljøsensorer og skaber nye services til samfundet som kan nedsætte vores belastning af miljøet«

 

 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.