Mikrobølgepopcorn frikendt for skadelige stoffer
Kilde: 
12 oktober 2012

Så kan du igen svælge i popcorn poppet i mikrobølgeovnen. Kun ekstremt små mængder af de sundhedsskadelige polyfluorerede stoffer trænger fra poserne og ind i popcorn, der bliver poppet i en mikrobølgeovn, viser nye forsøg på DTU.

En stribe forskere advarede ellers sidste år mod netop mikrobølgepopcorn, fordi DTU-kemiker Xenia Trier i en ph.d.-afhandling havde fundet store mængder polyfluorerede stoffer i en lang række emballager af pap og papir, skriver ing.dk.

Nu har Xenia Trier sammen med sine kolleger på DTU undersøgt 66 emballageprøver for afsmitning for Fødevarestyrelsen. Det får Fødevarestyrelsen til efterfølgende at frikende mikrobølgepopcorn for enhver form for skadevirkning.

63 af de 66 emballageprøver i den nye undersøgelse bliver fuldstændig frikendt. Kun i tre af prøverne kunne forskerne spore en mindre afsmitning af stofferne til fødevarerne.

 

Læs også på Videnskab.dk

Ny madindpakning skifter farve hvis kødet er råddent

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.