Migræne-udløsere er måske ikke så stærke, som du tror
Kilde: 
25 januar 2013

En ny undersøgelse tyder på, at udløsere for migræne med aura måske ikke er så stærke, som mange frygter, skriver ScienceDaily.

Mennesker der lider af migræne med aura får ofte besked på at undgå udløsende faktorer som stress, stærkt lys, følelsesmæssige påvirkninger og fysisk anstrengelse. 

Det kan dog være svært at undgå så almindelige faktorer, og desuden er det potentielt skadeligt, hvis folk undgår al fysisk aktivitet. Det mener forskeren bag den nye undersøgelse Jes Olesen, MD, Københavns Universitet.

Undersøgelsen omfattede 27 personer med migræne med aura, der rapporterede, at lys eller flimrende lys, kraftig motion, eller begge, som udløsere for angreb. Deltagerne blev derefter udsat for udløserne, for at se om de forårsagede migræne.

Undersøgelsen fandt, at 11 procent af deltagerne rapporterede om migræne med aura efter at være blevet udsat for lys eller motion. En anden gruppe på 11 procent oplevede migræne uden aura. Ingen deltagere udviklede migræne med aura efter lyseksponering alene.

»Vores undersøgelse tyder på, at hvis en person er udsat for en formodet trigger i tre måneder og ikke har et migræneanfald, behøver de ikke længere behøver at bekymre sig om triggeren,« siger Olesen.

Forskningen er netop offentliggjort i Neurology, det medicinske tidsskrift for American Academy of Neurology.

Læs også på Videnskab.dk:

Migræne skal bekæmpes i cellerne

Ti myter om migræne og hovedpiner

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.