Meteorit er forsvundet hos DR
Kilde: 
25 september 2013

KORT NYT FRA DANSKE MEDIER:

En unik meteorit er forsvundet fra DR Byen på Amager, skriver Politiken.

Meteoritten landede ifølge Politiken på en kirsebærplantage på Lolland for fire år siden. I 2010 blev et stykke af meteoritten helt ekstraordinært udlånt til DR Byen, hvor den blev lagt til udstilling i en glasmontre i koncerthusets foyer.

Ifølge Politiken var aftalen, at meteoritten skulle afleveres tilbage til Geologisk Museum, men nu må DR indrømme, at meteoritten er blevet væk under en flytning.

»Da jeg hørte det, tænkte jeg, at det måtte være løgn, for der er al mulig sikkerhed omkring den meteorit, blandt andet en specialbygget montre, der var sikret på alle leder og kanter. Jeg tror, jeg tænkte, det måtte være en aprilsnar«, fortæller Morten Meldgaard, der er direktør på Statens Naturhistoriske Museum til Politiken.

I samme artikel beklager DR's koncerthuschef, Leif Lønsmann, for fejlen og kalder det »brandærgerligt og meget irriterende.«

I Danmark bliver alle nyfundne meteoritter erklæret Danekræ, og de skal afleveres til staten. De bliver ifølge Politiken navngivet efter det sted, de bliver fundet. Den forsvundne meteorit, der styrtede ned på Lolland i 2009, hedder eksempelvis Maribo-meteoritten

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

lb

LÆS OGSÅ:

Forsker: 'Det kan være brudstykker fra en større meteor'

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.