Metastudie bekræfter: Mindfulness hjælper mod angst og depression
Kilde: 
07 januar 2014

NYHEDER FRA UDLANDET:

En halv time om dagen med meditationsformen mindfulness reducerer symptomer på angst og depression. Det skriver Forskning.no.

Det er konklusionen af en ny amerikansk gennemgang af 47 forskellige undersøgelser af mindfulness med over 3500 forsøgspersoner, som netop er blevet bragt i tidsskriftet JAMA Internal Medicine.

Forskerne fremhæver, at daglig praktisering af meditation, særligt mindfulness, giver moderate forbedringer af symptomer på både angst og depression. Noget smerte kan også reduceres.

»Mange tror, at meditation er det samme som at sidde helt stille og lave ingenting. Men det passer ikke. Meditation er en aktiv træning af sindet,« siger læge Madhav Goyal, der forsker ved John Hopkins Universitetet i USA, og som har stået bag gennemgangen, i en pressemeddelelse.

Han påpeger, at selvom mange mennesker mediterer, så er meditation ikke anset som en mainstream-behandling for noget som helst.

Læs også:

Derfor virker mindfulness

Mindfulness hjælper mod angst og depression

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

ams

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.