Metaanalyse: Mindfulness forhindrer, at depressionen vender tilbage
Kilde: 
28 april 2016

KORT NYT FRA UDLANDET:

Et nyt studie fra England har fundet, at mindfulness-baseret kognitiv terapi, også kaldet MBCT, kan hjælpe folk, der lider af depression. Det skriver Livescience.com.

Studiet viste, at folk, der modtog denne form for terapi, havde 31 procent mindre risiko for at få et tilbagefald efter det første år i forhold til folk, der ikke modtog terapien.

Studiet er udgivet i tidsskriftet JAMA Psychiatry.

Studiet »fremsætter stærke beviser på, at MBCT er effektiv i forhold til at reducere risikoen for depressive tilbagefald, og den er især effektiv for patienter, der lider af alvorlige depressioner før behandlingen,« sagde Richard Davidson, der er professor i psykologi og psykiatri på University of Wisconsin-Madison, men som ikke selv har deltaget i studiet, ifølge Livescience.com.

MBCT kombinerer to forskellige tilgange for at hjælpe folk med depression: Den ene er mindfulness, der styrker evnen til at være opmærksom på sine følelser, den anden er kognitiv terapi, som bruges til at finde frem til de usunde tankemønstre og udvikle konstruktive måder at håndtere dem på.

Forskerne undersøgte 1300 personer, hvoraf nogle modtog MBCT, og nogle ikke gjorde. Efter 60 uger fandt forskerne, at folk, der modtog MBCT, var mindre tilbøjelige til at få symptomer på tilbagefald sammenlignet med folk, der modtog andre former for behandling for depression. 

Læs også:

Forskere identificerer depressions- og bekymringsgener

Depression, ADHD og autisme deler gener

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

amo

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.