Mennesket stammer fra Sydafrika
Kilde: 
10 marts 2011
Det moderne menneske nedstammer fra forfædre, der levede i det sydlige Afrika, viser et nyt studie. Menneskehedens vugge er ifølge studiet Østafrika, formentlig et sted i nærheden af den berømte Great Rift Valley. Det skriver New Scientist.

Idéen om en sydlige Afrika oprindelse stammer fra et genetisk studie af afrikanske jæger-samler grupper. Brenna Henn fra Stanford University i Californien og kolleger har kortlagt generne fra syv forskellige  befolkningsgrupper, herunder Khoisantalere fra Hadza og Sandawe befolkninger i Tanzania og ǂKhomani Bushmen i Sydafrika, og fandt mange forskelle.

Den slags forskelle har gjort det muligt for genetikere at beregne, hvordan mennesket har spredt sig gennem tiderne. Holdet brugte geografiske placeringer af genetisk forskellige grupper af mennesker til at bestemme, hvor mennesker først er opstået.

Forskerne fandt genetisk forskellige grupper i det centrale og østlige Afrika, men de fleste var i den sydlige del af kontinentet, hvilket skulle underbygge deres teori.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.