Mennesker blev mørke i huden på grund af hudkræft
Kilde: 
26 februar 2014

KORT NYT FRA UDLANDET:

Forskere fra Institute of Cancer Research har publiceret et studie, der sandsynliggør at hudkræft er årsagen til, at nogle mennesker er mørke i huden. Ifølge forskerne udviklede de forhistoriske mennesker mørk hud for beskytte sig mod hudkræft. Artiklen er publiceret i tidsskriftet journal Proceedings of the Royal Society B. Det skriver The Telegraph på deres hjemmeside.   

Datidens mennesker boede på på det afrikanske kontinent, og de var bleghudet under deres kropsbehåring ligesom chimpanser. Efter de smed det meste af deres hår på kroppen, blev de derfor sårbare over for solens stråler.

Det medførte, at de mennesker, der var lyse i huden, døde af hudkræft, før de nåede at få børn. Dem, der var mørkere i huden, havde derimod større chance for at give deres gener videre til den næste generation.

Forskerne bygger deres antagelse på, at over 80 procent af albinoer fra de dele af Afrika med den største eksponering fra solens stråler dør af hudkræft, før de fylder tredive.  

Læs også:

Stof fra ukrudt afhjælper hudkræft – og kan nu laves kunstigt

Den hvide mand er en overraskende ny 'opfindelse'

Arvemateriale afslører forskellen på nutidsmenneske og oldtidsmenneske

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

aa

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.