Mars One: Dansker skal bygge rumkapsler og marsboliger
Kilde: 
27 marts 2014

KORT NYT FRA UDLANDET 

Kristian von Bengtson, som er selvudnævnt rumfartsarkitekt, skal være med til at bygge marsboliger og kapsler til Mars One projektet, som vil sende astronauter til Mars uden en returbillet. Det skriver Mars One i en pressemeddelelse.

»Mars One er et fantastisk spændende og vigtigt projekt, der er med til at fastholde mennesket som nysgerrige og udforskende individer. Jeg er utroligt glad for at være blevet en del af denne mission og udfordringerne er så spændende og mange, at jeg føler mig helt hjemme. Jeg vil gøre mit bedste, i Mars One gruppen, for at opnå målet om en permanent tilstedeværelse af mennesker på Mars,« siger Kristian von Bengtson i pressemeddelelsen.

Kristian von Bengson står blandt andet bag det danske rumfartsprojekt Copenhagen Suborbitals, der juni sidste år opsendte en raket. 

Medstifter af Mars One, Bas Lansdrop, er også begejstret for Kristian von Bengtsons deltagelse:

»Mars One er nu kommet ind i den spændende fase, hvor vi skal til at producere de kapsler, som vores udvalgte astronauter skal trænes i. Kristian von Bengtson er et naturligt valg til at varetage denne opgave, og vi er meget stolte over at have en så dedikeret og erfaren person med på holdet til at nå vores mål om en permanent tilstedeværelse af mennesker på Mars,« siger han i pressemeddelelsen

Læs også:

Hvad er reality-tv fra Mars i virkeligheden?

489 danskere vil flytte til Mars

Religion og koloniseringen af Mars

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

aml

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.