Mareridt bliver til virkelighed: Giftslange angriber, mens du sover
Kilde: 
23 april 2014

KORT NYT FRA UDLANDET:

Langt de fleste giftslanger bider kun mennesker, når de bliver løftet op eller overrasket på jorden af larmende væsner.

Men den brune giftslange, Pseudechis australis, er langt mere opsøgende. Forskere har i en kortlægning af bid i Australien konstateret, at slangen i 7 ud af 27 tilfælde har angrebet mennesker, der bare lå og sov.

»Det antyder, at bid under søvn er mere normalt, end vi hidtil har troet,« skriver forskerne i den videnskabelige artikel i tidsskriftet Toxicon ifølge LiveScience.

Slangens bid er potentielt dræbende, men i studiet overlevede alle mødet med deres krybende mareridt. I stedet slap de med blødninger, opkast, mavesmerter og diarré.

Forskerne mener ikke, at slangerne - der har de engelske navne Mulga Snake eller King Brown – specifikt går efter at slå mennesker ihjel eller spise dem.

De tror i stedet, at slangerne enten bare et blevet tiltrukket af mennesker kropsvarme eller måske har været på udkig efter gnavere og så er kommet tæt på menneskers hjem, fordi føden har gemt sig i menneskers skraldespande.

Det kan man jo så trøste sig med, når man skal lægge sig til at sove på sin telttur i Australien.

Læs også:

Abehjerner har indbygget advarselssystem mod slanger

Hvordan laver man modgift?

400 bliver bidt af hugorme årligt

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.