Magiske svampe kan ændre din personlighed permanent
Kilde: 
30 september 2011

Bare én enkelt stærk dosis af hallucinogene svampe kan ændre et menneskes personlighed i mere end et år og måske permanent, viser en ny undersøgelse ifølge dailymail.co.uk

Undersøgelsen viser, at forsøgspersoner, der fik stoffet ’psilocybin’ - det stof i de såkaldt ’magiske svampe’, der giver hallucinationer - udviste en mere åben personlighed og fik en større evne til at påskønne nye oplevelser efter deres oplevelse. Effekten varede i mindst 14 måneder

»Dette er en af ​​de første undersøgelser til at vise, at du faktisk kan ændre din voksne personlighed. Opdagelsen er usædvanlig, fordi personligheden sjældent ændres ret meget, efter man er fyldt 25 eller 30 år,« forklarer forskeren bag undersøgelsen, Katherine MacLean, fra Johns Hopkins University School of Medicine.

Årsagen til ​​ændringen lader ikke til at være stoffet i sig selv, men selve de mystiske oplevelser, som psilocybin ofte udløser.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.