Mænd tror, kvinders venlighed betyder sex
Kilde: 
15 januar 2015

KORT NYT FRA UDLANDET:

En kvindes venlige smil og kærlige skulderklap er sjældent ens betydende med, at hun er klar på at hoppe ombord i dobbeltsengen.

Men det er mange mænd, ifølge kvinderne, tilbøjelige til at tro, lyder konklusionen i nyt norsk studie. Omvendt tolker kvinder mændenes seksuelle interesse som ren og skær venlighed, skriver forskning.no.

»Det interessante her er, at resultaterne er identiske med et tilsvarende studie, som blev gennemført i USA, selvom Norge er et af verdens mest ligestillede og seksuelt liberale lande,« siger Mons Bendixen, forsker ved Psykologisk Institut ved NTNU, der står bag studiet.

I alt har 308 heteroseksuelle mænd og kvinder i alderen 18-30 år deltaget i undersøgelsen.

De fik alle stillet en række spørgsmål, der omhandlede erfaringer fra kommunikationen med det modsatte køn. Her viser resultaterne, at kvinderne i gennemsnit havde en oplevelse af, at mændene forstod deres venlighed som en invitation til sex, 3,5 gange i løbet af et år.

Studiet bekræfter en tese, som evolusionspsykologer længe har studeret mænds og kvinders seksuelle psykologi ud fra.

Nemlig at de to køn er ganske lige, når det kommer til intellekt og mentale færdigheder, mens forskellene er mange, når talen falder på kærlighed og sex.

»Det, at den evolusionspsykologiske hypotese får støtte, når vi studerer området i et kønslige samfund, svækker alternative forklaringsmodeller, som bygger på, at de sociale roller kvinder og mænd tager i en kultur, bestemmer deres psykologi,« siger Mons Bendixen til forskning.no.

Ifølge ham hænger mænds fejltolkning af kvindelig venlighed sammen med, at manden ikke har den samme risiko forbundet med sex.

Det ligger i hans arvemateriale, at han skal formere sig, mens kvinden er mere forbeholden.

Hun er nemlig ikke kun ude på at formere sig. Hun er også ude på at finde en far til sit barn. Studiet er publiceret i epjournal.

Læs også:

Dyrker alle hanner sex med hvem som helst?

Forskere: Sex-dufte gør os mere tiltrækkende

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

sbv
 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.