Mænd foretrækker pink vaginaer
Kilde: 
23 april 2012

Rød fanger mænds opmærksomhed, fordi farven leder tankerne hen på kvinders kønsorganer. Bavianhanner bliver også tiltrukket af den røde farve, som bavianhunners hævede underliv antager, når de er i brunst. Det er simpel evolution.

Men ny forskning fra the University of Kent viser, at mænd ikke er så tiltrukket af rød, som man tidligere har troet. De foretrækker faktisk pink frem for rød, når de ser på vaginaer. 

Sarah Johns, som har lavet forsøget, siger til LiveScience.com:

»Hvis rødt tøj eller læbestift er et symbol på genitialer, er det et tegn på, at mænd vil foretrække rødere vaginaer på kvinder.« Men det er aldrig blevet testet.

16 billeder af vaginaer

I de engelske forskeres forsøg blev 40 heteroseksuelle mænd præsenteret for 16 ensartede billeder af kvinders kønsdele. De 16 billeder var blevet photoshoppet, så fire af vaginaerne havde en bleg pink nuance, fire var lys pink, fire var mørk pink og fire var røde. Mændene skulle derefter give vaginaerne point på en 0-100-skala efter hvor tiltrukket, de var af dem.

»De viste sig grundlæggende, at der ikke var nogen forskel mellem de tre pink nuancer, men den rødlige nuance blev kategoriseret markant mindre attraktiv,« siger Sarah Johns.

En mulig årsag til at mændene ikke fandt den rødlige vagina attraktiv, kan være at den ledte tankerne hen på inflammation og kønssygdomme.

Andre undersøgelser viser, at rød stadig er en øjenfængende og dominerende farve. Men nu kan forskerne afvise, at det skyldes noget seksuelt.

De 16 billeder blev udvalgt fra en hjemmeside med billeder af kvindelige kønsorganer, som viser mangfoldigheden af kvinders underliv.

Resultatet er offentliggjort i tidsskriftet PLoS ONE.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.