Mænd bliver federe, når de bliver fædre
Kilde: 
22 juli 2015

KORT NYT FRA UDLANDET:

Et nyt studie viser, at når mænd bliver fædre, tager de på og oplever en stigning i BMI (Body Mass Index). Studiet har fulgt 10.000 amerikanske mænd over en 20-årig periode. Det skriver Washington Post.

Studiet er udfærdiget på Northwestern University i USA, og er publiceret i the American Journal of Men’s Health.

Hovedforfatter på studiet Craig Garfield, som er professor ved Northwestern University siger i en pressemeddelelse:

»Det at blive far kan have en helbredsmæssig indflydelse på unge mænd – og det endda udover den effekt, som vi ved, at ægteskab har.«

Studiets resultater viste, at der var forskel på vægtforøgelsen afhængig af, om fædrene boede sammen med deres børn eller ej. Således steg BMI’en hos fædre, der boede med deres børn med 2,6 procent, mens BMI’en hos fædre, som ikke boede med deres børn, kun steg med 2 procent.

At fædrene bliver federe kan havde at gøre med ændringer i livsstil, siger forskerne.

»Man får et andet ansvar, når man får børn, og man har måske ikke lige så meget tid til at passe godt på sig selv - i form af motion, som man før havde,« siger Craig Garfield.

Bemærkelsesværdigt var det, at mænd, som ikke blev fædre, faktisk tabte sig i den samme periode.

Læs også:

Fedme-epidemi skyldes hverken gener eller livsstil

Kun få fede kan holde et vægttab

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

mft

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.