Mælkefedt i lys chokolade kan føre til overspisning
19 december 2011

Op til jul kommer der flere godter på bordet, og danskerne tager gerne et par kilo på. Nu viser ny forskning fra Institut fra Human Ernæring på Københavns Universitet, at det gælder om at undgå den lyse chokolade med mælkefedt, hvis vægten skal holdes. Mælkefedtet risikerer nemlig at føre til overspisning og dermed flere kilo på sidebenene, skriver universitetet i en pressemeddelelse.

Vi har længe vidst, at chokolade er sundt for hjertet og forebygger diabetes - og vi har haft en formodning om, at den mørke chokolade feder mindre end den lyse, men hidtil har denne formodning ikke været videnskabeligt bevist.

Men nu peger ny forskning fra Institut for Human Ernæring på Københavns Universitet på, at det tilsatte mælkefedt har skylden.

Undersøgelsens resultater er netop blevet publiceret i det medicinske tidsskrift Nutrition & Diabetes. Ifølge professor, dr. Arne Astrup, som står bag undersøgelsen, indikerer resultaterne, at mælkefedtet vil kunne føre til vægtøgning:

»Mælkefedtet optages hurtigere i tarmen, end fedtet fra kakaosmørret. Det betyder, at hvor fedtet fra kakaosmørret ryger direkte igennem kroppen, så bliver mælkefedtet fra den lyse chokolade siddende og fører til vægtøgning,« siger han.

Læs også på Videnskab.dk: Chokolade beskytter mod slagtilfælde

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.