Lykkepiller slører vores opmærksomhed
Kilde: 
24 november 2014

KORT NYT FRA UDLANDET

Når man er glad og lykkelig, kan det virke lettere at rumme mange nye indtryk fra ens omverden end når man er ked og trist.

Et nyere norsk studie viser, at lykkepiller mindsker folks opmærksomhed og får dem til at undgå øjenkontakt med andre mennesker. Det fremgår af forskning.no.

Forskerne mener, at det netop er folks slørede opmærksomhedsfelt snarere end et lykkeligt sind, der gør lykkepiller så effektive for nogen mennesker. 

»Mange mennesker på antidepressiv fortæller, at de føler sig mere følelsesmæssigt nedtrykte. Det vi finder støtter op om dette. Lykkepillerne ser ikke ud til at ændre sindsstemningen direkte, men de ændrer, hvad vi lægger mærke til i omgivelserne,« siger forskeren bag studiet Rune Jonassen til forskning.no. 

25 raske kvinder blev sat til at se på billeder af neutrale menneskeansigter på en skærm, og deres opmærksomhed blev målt med en såkaldt eye-tracker. Eye-trackeren kunne registrere lysrefleksioner fra deltagernes øjne, og gennem disse refleksioner var forskerne i stand til at observere kvindernes præcise øjenbevægelser.

Studiet er publiceret i tidsskriftet Psychopharmacology.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
ssm

Læs også: 

Dansker fik hjertestop under forskningsforsøg

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.