Lundbeckfonden uddeler 45 millioner kroner til forskning i tarmsygdomme
Kilde: 
19 marts 2015

KORT NYT FRA DANMARK:

Lundbeckfonden har netop uddelt 45 millioner kroner til et nyt stort projekt fra DTU Veterinærinstituttet. Et projekt, som skal studere tarmens slimhinde og dens samspil med immunsystemet. Håbet er, at projektet vil sikre en bedre behandling af tarmsygdomme i fremtiden.

Det skriver Lundbeckfonden i en pressemeddelelse.

I det nye forskningsprojekt vil der særligt være fokus på tarmsygdommene Crohns og colitis ulcerosa, som begge er kroniske tarmsygdomme, der i fremtiden vil ramme et stigende antal danskere. Tarmsygdomme, som man mangler effektive behandlingsmetoder til i dag.

»Vi forventer, at vi i vores studier vil identificere nye mulige angrebspunkter til behandling af tarmsygdommene, og at denne nye viden også vil være vigtig i forhold til vores forståelse og behandling af de andre kroniske inflammatoriske og autoimmune sygdomme,« siger William Winston Agace, der er professor i slimhindeimmunologi ved DTU Veterinærinstituttet, i pressemeddelelsen.

Projektet vil vare over fem år og bærer navnet 'Regional immune-modulation of mucosal inflammation'.

Læs også:

Motion giver dig sundere tarm-bakterier

Vores tarme er dobbelt så syge som østeuropæernes

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

cak

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.