For lidt bevægelse øger risikoen for at blive alkoholiker
22 januar 2015

KORT NYT FRA DANMARK:

Det gælder om at komme op af lænestolen og få rørt sig, hvis man vil undgå at blive alkoholiker. I hvert fald er der en sammenhæng mellem fysisk aktivitet og udviklingen af alkoholproblemer. Det viser et nyt studie fra Statens Institut for Folkesundhed.

Mere end 18.000 danskere har deltaget i undersøgelsen, og forskerne har fulgt deres udvikling i gennemsnitligt 21 år. Studiet er bragt i tidskriftet Alcohol and Alcoholsm.

I studiet viser det sig, at inaktivitet eller let fysisk aktivitet – det vil sige mindre end to timer om ugen – øger risikoen for at udvikle alkoholafhængighed eller skadeligt alkoholforbrug med halvanden til to gange i forhold til, hvis man var mere fysisk aktiv.

Til gengæld ses der ikke nogen forskel på, om man er moderat eller meget fysisk aktiv. Det vil altså sige, at fysisk aktivitet i bare to til fire timer om ugen kan halvere risikoen for at udvikle alkoholrelaterede problemer. Resultaterne gælder både mænd og kvinder.

Læs også:

Dansk forsker: Moderate mængder alkohol er stadig sundt

Dine gener bestemmer, om du kan lide smagen af alkohol

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

mft
 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.