Lave mænd og overvægtige kvinder får mindre i løn
Kilde: 
11 marts 2016

KORT NYT FRA UDLANDET:

Er du mand med et lavt tal i passets højdeangivelse eller kvinde med lidt for høje tal på badevægten? Så er der dårligt nyt på lønfronten. 

Der er formentlig en direkte sammenhæng mellem højde og indkomst for mænd og vægt og indkomst for kvinder, viser nyt studie ifølge NY Times.

Det nye studie er publiceret i tidsskriftet BMJ. 

Studiet er ikke det første, som viser, at højere mænd og slankere kvinder har større succes, og miljømæssige faktorer er sikkert også involveret.

»Men dit miljø, din livsstil, kan ikke ændre dine gener. Vores data viser, at der er en direkte, kausal effekt mellem at være genetisk set en smule lavere eller tykkere og så dårligere odds i livet. Det vidste vi ikke tidligere,« siger Timothy M. Frayling, som er professor i genetik ved University og Exetor og medforfatter på studiet, ifølge NY Times

For hver knap 6,5 centimeter genetisk bestemt ekstra højde har mænd 12 procent større sandsynlighed for at arbejde i et højstatus job og tjene knap 10.800 kr. mere årligt i gennemsnit. Og for kvinder betyder en stigning på 4,6 procentpoint i BMI at deres indkomst i gennemsnit falder med godt 28.000 kr. årligt, viser studiet.

Studiet er baseret på 119.669 britiske mænd og kvinder både med og uden genetiske sammensætninger, som man ved påvirker højde og BMI. Metoden 'Medelian randomisering', som er en genetisk teknik der kan hjælpe til at forklare den kausale årsagssammenhæng mellem menneskelige egenskaber, er blevet brugt.  

Læs også:

Højere indkomst fører til mere sex – og omvendt

Derfor får mænd højere løn end kvinder

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

lsd

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.