Lange arbejdsuger får dig til at drikke mere
Kilde: 
14 januar 2015

KORT NYT FRA UDLANDET

Hvis du har en lang arbejdsuge, drikker du ifølge finske forskere formentlig mere, end hvad godt er. Det skriver Medicaldaily.com.

Forskerne har undersøgt i alt 35 studier, der inkluderede i alt 333.639 mennesker fra 14 forskellige lande, og de fandt, at folk med lange arbejdsdage havde en større risiko for at indtage for meget alkohol. Det vil sige mere end 14 genstande for kvinder og mere end 21 genstande for mænd om ugen. Herhjemme er anbefalingen det halve. 

Dem, der arbejdede mere end 55 timer om ugen, havde ifølge Medicaldaily.com 16 procent større risiko for at indtage for meget alkohol. Blandt folk med en arbejdsuge på mellem 35 – 40 timer var der 11 procent, der ville drikke alkohol på daglig basis.

»Arbejdspladsen er et vigtig miljø for forebyggelse af alkoholmisbrug, fordi mere end halvdelen af den voksne befolkning er i arbejde,« skriver forskerne i deres studie. 

Faktorer som køn og alder spillede ifølge forskerne ingen rolle.

Studiet er publiceret i det videnskabelige tidsskrift British Medical Journal. 

Læs også: 

Ti myter om alkohol: Branderten

Hold dig sund: Drik tre glas øl om dagen

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

aml

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.