Laktoseintolerante har lavere risiko for kræft
Kilde: 
10 november 2014

KORT NYT FRA UDLANDET:

Folk, som ikke kan tåle laktose, har lavere risiko for kræft. Det viser nyt studie, som er lavet af forskere fra Lund Universitet i Sverige. Det skriver forskning.no.

Hvis du ikke kan tåle laktose - også kaldet mælkesukker - må du desværre gå glip af de fleste mejeriprodukter. Men der er ikke kun ulemper ved at måtte afstå fra at hælde sødmælk i svælget og spise Kinder Mælkesnitte. Nyt studie viser nemlig, at folk, der ikke kan tåle laktose og dermed ikke spiser eller drikker mælkeprodukter, har lavere risiko for udvikle visse former for kræft. 

Forskerne bag studiet sammenlignede sundhedsoplysninger fra 22.778 personer med primær laktoseintolerans, som er den hyppigste form for laktoseintolerans, med den generelle befolkning. Det viste sig, at gruppen af laktose-intolerante mennesker havde en lavere forekomst af kræft i lungerne, brysterne og æggestokkene.

Derudover fandt forskerne ud af, at de laktoseintolerante personers søskende havde en lige så høj forekomst af kræft som den generelle befolkning. Man skal dog ikke gå i panik og stoppe med at drikke mælk på baggrund af studiet, lyder det fra forskerne. Det er nemlig ikke sikkert, hvad der forårsager den lavere forekomst af kræft hos folk, der er laktoseintolerante. 

»Det vil være en fejl at konkludere, at mælk er en risikofaktor for disse kræfttyper,« siger Jianguang Ji, en af studiets bidragsydere, i en pressemeddelelse ifølge forskning.no 

Studiet er publiceret i tidsskriftet British Journal of Cancer.

Læs mere:

Tre glas mælk om dagen koblet til øget risiko for død

Yoghurt og mælk sænker risikoen for sukkersyge

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

aa


 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.