Kvinder med asymmetriske bryster har ringere selvværd
Kilde: 
01 december 2014

KORT NYT FRA UDLANDET

Bryster kommer i alle mulige størrelser og former, men det er ikke helt lige meget, hvordan de ser ud. Udseendet på brysterne kan nemlig påvirke kvindernes selvværd negativt, hvis de afviger fra normalen. Det skriver Medicaldaily.com.

I et studie har forskere undersøgt sammenhængen mellem bryststørrelse og mentalt helbred. Til undersøgelsen havde forskerne udvalgt 361 piger og kvinder i alderen 12 – 21 år med forskellige typer bryster.

59 af dem havde asymmetriske bryster, 160 led af makromasti, der giver abnormt store bryster, mens 142 blev brugt som kontrolgruppe.

De 361 personer skulle alle tage en psykologisk test, og her viste det sig ifølge Medicaldaily.com, at de unge kvinder med asymmetriske bryster eller makromasti havde en lavere score i forhold til selvværd og social trivsel modsat dem med normale bryster.

»Den nedsatte psykiske velbefindende hos unge med asymmetriske bryster kan indikere, at der er behov for en tidlig indgriben for at minimere de negative konsekvenser,« siger forskerne i en pressemeddelelse. 

Resultaterne er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Plastic and Reconstructive Surgery. 

Læs også: 

Bryster gør livet bedre

Bryster hæmmer kvinder i at dyrke sport

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

aml

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.