Kvinde får en svulst i benet af 50 år gammelt slangebid
Kilde: 
01 juli 2014

KORT NYT FRA UDLANDET

Det er ikke altid rigtigt, at tiden heler alle sår. Det var i hvert fald ikke tilfældet for en 66-årig thailandsk kvinde, der 50 år efter hun blev bidt af en giftig slange, først nu viser tegn på en massiv smertefuld svulst i benet. Det skriver Livescience

På scanningerne af benet kunne lægerne se, at der var en forkalket masse i kvindens ben, som var et resultatet af det giftige slangebid, som kvinden blev udsat for, da hun var 14 år gammel. Svulsten lignede et forstørret hulrum, som var svøbt i en stærk membram, der minder om en æggeskal. Svulsten voksede sig så stor, at den til sidst gennemborede kvindens hud.

Lægerne har fjernet svulsten, og såret healede en måned efter operationen. De mistænker kvinden for at lide af kompartmentsyndrom, der betyder, at muskler, nerver og blodårer kan blive holdt sammen af et tykt væv, som ikke kan strækkes så nemt.

»Hvis musklerne begynder at svulme op på grund af en skade, kan det betyde, at der ikke er nok plads til dem, og det kan resultere I et unaturligt blodgennemstrømning. Det er meget sandsynligt, at det var årsagen til, at kvinden først kan mærke slangebiddet nu, 50 år senere, fordi hun aldrig har været i behandling for sit kompartmentsyndrom,« siger Dr. Darren Fitzpatrick, professor i Radiologi, til Livescience, og som var involveret i kvindens sag.

Det var en malaysisk Crotalinae-slange som bed kvinden.

Læs også:  

Hvilke urter bekæmper slange-gift?

400 bliver bidt af hugorme årligt

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

esh

Af Nyhedsvagt /redaktionen

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.