Krybskytter vil smide geværet for 15 kroner
Kilde: 
17 februar 2014

KORT NYT FRA UNIVERSITETERNE:

En dagsløn på blot 15 kroner er mere effektivt til at få afrikanske krybskytter ud af deres illegale erhverv end øget patruljering og højere bøder.

Det viser et nyt studie fra Center for Makroøkologi, Evolution og Klima, ifølge en pressemeddelelse fra Københavns Universitet.

Adjunkt Martin Reinhardt Nielsen har som den første videnskabsmand udspurgt krybskytterne om, hvad der skal til for at få dem til at ændre levevis.

»Vores forskning viser, at lokale jobmuligheder er det mest effektive virkemiddel til at få krybskytter væk fra deres illegale erhverv, også selvom de vil modtage en væsentlig lavere løn end deres ulovlige beskæftigelse indbringer. Faktisk kan en dagsløn på 15 kr reducere sandsynligheden for at man vælger ulovlig jagt og handel med over 90 % i det område, vi har undersøgt,« siger Martin Reinhardt Nielsen i pressemeddelelsen. 

Den danske forsker har udspurgt 325 personer, der alle er direkte tilknyttet den forbudte handel og gennemført et såkaldt valghandlingseksperiment med hver enkelt. Her vælger deltagerne mellem deres nuværende beskæftigelse og en alternativ indkomstmulighed under scenarier med varierende løn, sanktioner, markedspriser på kød og donation af kvæg.

Den videnskabelige artikel er udgivet i tidsskriftet Conservation Biology:

Factors affecting the choice of hunting and trading bushmeat in the Kilombero Valley, Tanzania. Conservation Biology, online. DOI: 10.1111/cobi.12197.

LÆS OGSÅ:

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

phy

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.