Kræftmedicin opløser kvindes tumor på 3 uger
Kilde: 
28 april 2015

KORT NYT FRA UDLANDET:

En stor kræfttumor forsvandt så hurtigt fra en kvindes bryst, at den efterlod et gabende tomt hul. Kvinden havde melanom-cancer; en form for hudkræft, som ellers er dødelig.

Tumoren forsvandt, efter at kvinden havde modtaget en ny behandling, som kombinerer to stoffer. Begge stoffer er godkendt kræftmedicin og fungerer ved at booste imunforsvaret.

Medicinkombinationen er netop blevet undersøgt i et nyt studie, og det er i forlængelse heraf, at kvinden er blevet behandlet med medicinkombinationen, skriver LiveScience.

Undersøgelsen viste, at virkningen ved at kombinere de to stoffer er bedre, end hvis man indtager dem hver for sig. På trods af, at mere end 100 kræftsyge deltog i undersøgelsen, var der dog ingen af dem, som oplevede samme virkning, som den 49-årige kvinde gjorde.

»Det, som var usædvanligt, var helbredelsens størrelsesorden, samt hvor hurtigt det skete,« siger læge og forsøgsleder Paul Chapman til LiveScience.

»Det bekræfter den antagelse, som vi har haft i årtier. At immunforsvaret kan genkende kræft og kan dræbe store tumorer, hvis vi formår at aktivere det korrekt.«

Undersøgelsen er udgivet i det videnskabelige tidsskrift New England Journal of Medicine

Læs også:

Vi kan nu masseproducere cancer-dræber-T-celler

Kaffe kan måske reducere risikoen for dødelig prostata cancer

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

cak

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.