Kontroversielt studie afslører globalt overfiskeri
Kilde: 
20 januar 2016

KORT NYT FRA UDLANDET

Havet blev i 1996 130 millioner tons fisk lettere. Det er 46 millioner tons mere end de officielle tal fra Food and Agriculture Organization (FAO) samme år.

De 130 millioner tons er kommet frem i et kontroversielt studie lavet af fiskeri-forskerne Daniel Pauly og Dirk Zeller fra University of British Columbia i Vancouver. De ville gerne finde ud af, hvor mange fisk verdens fiskeindustri virkelig hev i land. Det skriver nature.com.

Deres studie viser, at fiskeriet peakede i 1996 med 130 millioner tons og derfra er faldet støt. Men de 130 millioner er altså et større tal, end FAO’s på 86 millioner tons for samme år.

Tallene fra FAO har længe været de eneste tal over, hvor mange fisk der bliver fanget globalt, men der er nogle faldgruber, pointerer Daniel Pauly.

»FAO har ikke mandat til at rette i de data, de modtager, og landene har haft en dårlig vane med kun har rapportere de data, som de kan se,« siger Daniel Pauly til Nature.com.
Det betyder ifølge forskerne, at der er mange tons fisk, som ikke kommer med i beregningerne. Det gælder eksempelvis de fisk, som bliver smidt overbord igen.

De to forskere har for at udfylde hullerne inkluderet resultater fra tidligere forskning, lavet interviews med fiskerieksperter og tjekket populations undersøgelser over konsumeringen af fisk.

De kan derfor konkludere, at »Fangsten i verdenshavene er langt større end rapporteret,« skriver forskerne til nature.com.

Forskernes studie er publiceret i det videnskabeligt tidsskrift Nature Communications.

Læs også:

Mysteriet om kæmpetunen, som forsvandt fra Danmark: Er den på vej igen?

Overfiskeri bliver overdrevet

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

aml

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.