Kødædende plante lever uden vores ubrugelige DNA
Kilde: 
13 maj 2013

De gener, der koder for vores udseende, opførsel og alt andet udgør omkring to procent af vores DNA. Resten er overskydende genetisk materiale, som forskerne ikke aner, hvorfor er der.

Nu foreslår et nyt studie, at den store mængde materiale måske er ganske unødvendigt. I hvert fald klarer en kødædende plante sig helt fint uden dette overskydende DNA. Det skriver ScienceDaily.com

Planten, Utricularia gibba, har fået kortlagt sit DNA, og her er der en slående forskel på menneskeligt DNA. Plantens DNA består nemlig af 97 procent gener.

Blandt forskere kaldes det overskydende DNA-materiale for ’Junk’, altså affald, og det tyder da også på, at det er ganske unødvendigt.

»På en eller anden måde har planten formået, igennem generationer, at fjerne det ubrugelige DNA-materiale, som de fleste planter består af. Her står vi med en flercellet plante, der klarer sig helt fint uden dette ’junk-DNA’,« siger biolog Victor Albert, der har været med til at foretage studiet, til DailyScience.

Studiet er netop udgivet i tidsskriftet Nature.

Læs også på Videnskab.dk:

Celledeling vist på New York City’s Times Square

Særlige gener mistænkt for at forårsage overdosis hos narkomaner

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.