Københavns Universitet vil arbejde sammen med biohackere
04 februar 2013

Københavns Universitet er gået sammen med en gruppe biohackere fra foreningen Biologigaragen om at udvikle billige bioteknologiske produkter og dele forskningsviden. Og medicinalfirmaet Novozymes ser også store fordele i at udveksle viden om bioteknologi med biohackerne og har støttet projektet økonomisk. Det skriver universitetet i en pressemeddelelse.

Idéen er, at forskerne på universitetet har den teoretiske og praktiske viden, mens biohackerne har fingersnilde, så de kan skabe produkter ud fra forskernes viden.

Foreningen Biologigaragen er en del af et nyt globalt fænomen, hvor bio-innovatører og gør-det-selv biotek’ere samles i kældre og garager for at dele viden og opfinde nyt. Fænomenet spås en stor fremtid af bl.a. Bill Gates, som selv
startede sit globale it-imperium på samme måde. Herhjemme har medicinalfirmaet Novozymes rundhåndet givet et sponsorat til foreningen.

"Der er en fantastisk entreprenørånd i gør-det-selv miljøet. Masser af inspiration for såvel universitetsforskere som forskningsunderstøttede virksomheder hos disse pionerer. Vi kan til gengæld stille med solid erfaring. Så det nye samarbejde
er til gavn for alle parter," siger professor Birger Lindberg Møller fra Center for Syntesebiologi på Københavns Universitet, der er internationalt kendt for sin forskning indenfor biotek og syntesebiologi.

Læs også: DNA-test omskriver torskens grønlandshistorie

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.