Kirurger fjerner svulst fra fosters mund
Kilde: 
25 juni 2012

Det er lykkedes et hold kirurger at fjerne en farlig svulst fra munden på et ufødt barn, skriver pol.dk.

I dag er barnet, der er en pige, næsten to år gammel, og operationen betegnes som succesfuld og den første af sin slags.

Den er netop blevet offentliggjort i et amerikansk lægevidenskabeligt tidsskrift.

Det var da moderen til det ufødte barn, Tammy Gonzalez, i 17. uge blev scannet, at man opdagede, at der var noget galt. Ved fosterets mund kunne man se en lille boble, fortæller moderen til BBC.

Har et ar som minde

Det viste sig at være en sjælden svulst, som betød, at der var en minimal chance for, at barnet ville overleve. Men det gjorde hun.

Det lykkedes for lægerne på Jackson Memorial Hospital i Florida at fjerne svulsten, og fem måneder senere kom pigen, Leyna, til verden.

Ved munden har hun et lille ar, som vidner om operationen, men ellers er der ikke noget usædvanligt ved pigen.

Svulsten er så sjælden, at hospitalet kun har set et eksempel i løbet af 20 år. den blev fjernet ved, at lægerne stak en nål ind i den beskyttende hinde, der omkranser fosteret, og med en laser skar lægerne svulsten væk fra fosterets læber. Samlet varede operationen lidt mere end en time.

Læs også: Forskere: Fingre afslører længden på penis

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.