Kemikaliers hud-påvirkning undersøges
20 november 2012

Rengøringsmidler, tøj, kosmetik – vores hud kommer dagligt i kontakt med mange forskellige produkter, som indeholder kemikalier. Men vi ved reelt ikke, hvor stor påvirkningen er.

Årsagen til det er blandt andet, at der mangler metoder til at måle den mængde af kemikalier, som bliver afsat på huden fra forbrugerprodukter, skriver arbejdsmiljoviden.dk.

Et nyt internationalt forskningsprojekt skal nu undersøge for syv forskellige forbrugerprodukter, hvor meget huden påvirkes. Projektet kaldes DRESS, og forskere fra det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) deltager.

Hvor kemiske er aviser?

Projektet ’Strategier for vurdering af faktiske hudeksponeringer, DRESS’ har som hovedformål:

 

  • at udvikle metoder til at måle mængden og typen af kemikalier, som bliver afsat på huden, efter at vi har rørt ved et forbrugerprodukt
     
  • at måle afsætningen af kemikalier på huden fra fem forskellige forbrugerprodukter: Tøj, PVC-gulve, sko og støvler, trykt papir som aviser, magasiner og bøger samt gulvpolish.

Læs også: Kemikalie i plastik påvirker gener i flere generationer

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.