Kan HPV-vaccinen fjerne vorter?
Kilde: 
07 september 2015

KORT NYT FRA UDLANDET

HPV-vaccinen skal blandt andet forhindre, at kvinder får livmoderhalskræft, men det ser ud til, at den også kan klare andre problemer.

Forskere fra University of Pennsylvania har i et forsøg givet en 60-årig mand en HPV-vaccine, fordi han havde tilbagevendende vorter i ansigtet og inde i munden. Vorterne var resultatet af en HPV-infektion, derfor foreslog en af forskerne, at manden fik en HPV-vaccine, og en måned efter var alle vorterne væk. Det skriver Livescience.com.

»Vi sagde alle wow, da vi så at alle vorterne var pist væk,« siger John Stern, der er læge og forsker hos Divison of Infectious Diseases på University of Pennsylvania Health System, til Livescience.com.

For at finde ud af om det blot var et lykketræf, besluttede John Stern og et hold forskere sig for at undersøge litteraturen for lignende tilfælde. I alt fandt de, at otte andre mennesker med vorter grundet en HPV-infektion blev fri for vorterne, efter de blev behandlet med en HPV-vaccine.

Forskerne bag studiet vurderer, at vorterne sagtens kunne være gået væk af sig selv, derfor er der brug for mere forskning på området. Det samme mener en forsker, som ikke deltog i studiet.

»Disse tilfælde bør ikke få alle personer med en HPV-infektion til at blive vaccineret,« siger Amesh Adalja, der er specialist i infektionssygdomme og seniorforsker hos University of Pittsburgh Medical Center for Health Security, til Livescience.com. 

Forskernes resultater er publiceret i det videnskabelige tidsskrift JAMA Dermatology.

Læs også:

HPV-vaccinen virker effektivt på danske kvinder

Professor: Kritik mod HPV-vaccinen er uvidenskabelig

 Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

aml

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.