Kan Facebook ødelægge dit forhold?
27 august 2014

KORT NYT FRA UDLANDET:

Er du en af dem, der konstant har snuden i din Iphone for at tjekke din facebookprofil, skal du måske skrue ned, hvis du har dit forhold kært. Forskere fra Boston University har nemlig fundet ud af, at der er en sammenhæng mellem brugen af sociale medier og knas i parforholdet. Det skriver kristelig-dagblad.dk 

Forskerne analyserede data fra en række amerikanske delstaters befolkninger. Analysen viste, at en stigning på 20 procent i antallet af facebookbrugere er lig med en stigning i skilsmisseraten på 2,18 procent - efter at tallene er blevet 'renset' for etnicitet, arbejdsløshed og alder.

Forskerne sammenholdte derefter analysen med en spørgeskemaundersøgelse blandt 1160 gifte personer, som viser, at dem, der ikke bruger sociale medier, er 11,4 procent lykkeligere end dem, der gør. Undersøgelsen viser også, at sandsynligheden for at en person overvejer at forlade sin ægtefælle er dobbelt så stor for personer, der er storforbrugere af sociale medier som for personer, der slet ikke bruger dem.

Selvom studiet viser en entydig sammenhæng mellem sociale medier og knas i parforholdet, påpeger forskerne dog, at der er tvivl om årsagssammenhængen. Enten fører brugen af sociale medier til problemer i forholdet, eller også fører problemer i forholdet til brug af sociale medier.

Ekstern lektor i psykologi ved Aarhus Universitet, Asger Neumann, mener, at de høje skilsmisserater i vor tid skyldes den senmoderne tidsalders sociale mobilitet.  

»I de senmoderne samfund er man i det hele taget meget socialt mobile, når det gælder eksempelvis bopæl, jobskifte og partnerskifte. Det er ikke som i de gamle stationsbyer, hvor man blev født, døbt, gift og begravet i samme by - med en fra samme by. Der er langt mere bevægelse i samfundet i dag, og her er sociale medier bare ét element,« siger Asger Neumann til kristelig-dagblad.dk

Studiet er publiceret i Computers in Human Behaviour.

Læs mere:

Kvinder udspionerer partnerens digitale hemmeligheder

Du må ikke være for sexet på dit profilbillede

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

aa

 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.