Kaffe og te hjælper mod resistent bakterie
Kilde: 
18 juli 2011

Personer, der drikker kaffe og the, har muligvis lavere risiko for at udvikle den dødelige stafelykokker infektion, MSRA. Det viser ny forskning.

Som en del af et amerikansk sundhedsprogram, der kørte i 2003 og 2004, blev mere end 5.000 mennesker testet for MSRA-bakterien (methicillin-resistens stafelykokker aureus) i næsehulen.

Resultatet vistel, at 1,4 procent bar bakterien i næsehulrummet, hvilket giver risiko for at udvikle en dødelig infektion i hele kroppen senere hen. Men personer, der havde drukket kaffe eller the en gang i den foregående måned havde kun halvt så stor forekomst af bakterien, selv efter der blev justeret for alder, køn, antibiotikaforbrug i den seneste tid og andre variable.

Forskere kan ikke forklare fundet, men spekulerer i, at det måske hænger sammen med kendte anti-bakterielle stoffer, der findes i de to drikke.

 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.